Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 11015
Έκδοση: 1η έκδ./2006. Κυκλοφορεί η 6 ανατύπωση
Συγγραφείς: Κουτσός Θεόδωρος Β.
ISBN: 960-431-992-2
Τύπος: Σύγγραμμα
Διαθέτης (Εκδότης): Ζήτη Πελαγία & Σια Ι.Κ.Ε

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν, να καλλιεργήσουν ή να μελετήσουν τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά. Η ύλη του κατανέμεται σε δύο ενότητες (Μέρη).

Στο 1ο Μέρος δίδονται γενικές πληροφορίες που αφορούν:

Τους τρόπους ετοιμασίας πολλαπλασιαστικού υλικού, (με περιγραφή και επεξηγηματική σειρά φωτογραφιών).

Την απαιτούμενη κατεργασία του εδάφους πριν από την εγκατάσταση μιας καλλιέργειας, τον τρόπο εγκατάστασης και της συγκομιδής.

Τις δυνατότητες εφαρμογής της Βιολογικής Γεωργίας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, μαζί με μια πολύ σύντομη αναφορά στη Βιοδυναμική Γεωργία (μια ακραία μορφή της Βιολογικής Γεωργίας).

Στο 2ο Μέρος, γίνεται αναφορά σε 47 είδη Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Κάθε είδος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο που περιέχει πληροφορίες για την ονομασία, καταγωγή, εξάπλωση, βοτανική ταυτότητα, μορφολογία, οικολογία (απαιτούμενο κλίμα και έδαφος), τον τρόπο καλλιέργειας και της συγκομιδής, την απόδοση, τους εχθρούς, τις ασθένειες και τις χρήσεις του είδους, μαζί με έγχρωμες φωτογραφίες για πληρέστερη πληροφόρηση και καλύτερη κατανόηση των όσων αναφέρονται.

Οι συνολικές φωτογραφίες φυτών και καλλιεργειών ξεπερνούν τις 300. Σε πολλά από τα φυτά παρατίθενται στοιχεία και για άλλα είδη του γένους του. Έτσι ο συνολικός αριθμός φυτικών ειδών στα οποία γίνεται αναφορά ξεπερνάει τα 250.

Το καθένα από τα δύο Μέρη κλείνει με τις βιβλιογραφικές πηγές που χρησιμοποιήθηκαν, 23 για το πρώτο και 116 για το δεύτερο Μέρος, που είναι, ως επί το πλείστον, δημοσιεύσεις σε περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.