Λαχανικά από τον Κήπο του Θεού

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Οι γραπτές πληροφορίες της βιβλιογραφίας και οι προφορικές των συλλογέων και χρηστών αγρίων χόρτων, σε συνδυασμό με τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τα φυτά και τις προσωπικές ενδελεχείς παρατηρήσεις επί των κύριων χαρακτηριστικών και των ενδιαιτημάτων των βρώσιμων και δηλητηριωδών φυτών, δημιούργησαν τη γνώση που αναφέρεται σε αυτό το βιβλίο.

Το κείμενο που αναφέρεται στα «Κύρια χαρακτηριστικά αναγνώρισης» ενός φυτού οδηγεί κάποιον να επισημάνει στις φωτογραφίες τα κύρια χαρακτηριστικά του σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του. Στη συνέχεια η διάκριση (ο καθορισμός των ειδικών χαρακτηριστικών ενός φυτού) και η ταυτοποίηση (ο καθορισμός του είδους που αντιστοιχεί σε αυτά τα χαρακτηριστικά ) ενός φυτού στη φύση, γίνεται εφικτή. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμος οδηγός για τους συλλογείς αγρίων χόρτων.

Όμως το βιβλίο αυτό είναι κάτι παραπάνω από αυτό, καθώς παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση-ταυτοποίηση , την εξάπλωση, τις χρήσεις και τις ιδιότητες 527 (462 εδώδιμα και δηλητηριώδη 65) ειδών που ανήκουν σε 51 οικογένειες Αγγειοσπέρμων (49 κανονικά και 2 παρασιτικές) και λίγα σε Φτέρες και Φύκια, αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της Βοτανικής.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.